Historia

Eero Sjögren aloitti kuorma-autoilijan uransa 31.8.1955. Hänellä oli yksi kuorma-auto ja asemapaikkana oli lapsuuden koti Oulun Värtössä. Uransa alkuvaiheessa hän kuljetti muun muassa paikallisen juomatehtaan juomia.

Eero Sjögren muutti perheineen Kuivasjärven kaupunginosaan vuonna 1962. Töiden lisääntyessä hän palkkasi autonkuljettajia avukseen. Kalustona oli pakettiautoja ja niillä kuljetettiin pääasiassa sanomalehtiä jakelijoille eri puolille Oulun lääniä.

Eero Sjögren liittyi Oulun Autokuljetus Oy:n osakasautoilijaksi vuonna 1972. Hän perusti kommandiittiyhtiön vaimonsa Toinin ja poikiensa kanssa vuonna 1982. Kalustona oli paketti- ja kuorma-autoja sekä yhdistelmäajoneuvoja. Eero Sjögren Ky:llä oli myös maansiirto- ja aurauskalustoa. Auraustöitä yritys teki liki 20 vuoden ajan.

Yritykselle valmistui korjaamohalli Ratsastuskentäntielle vuonna 1987 sekä toimistotilat käsittävä rakennus samalle tontille vuonna 1992.

Eero Sjögren kuoli heinäkuussa 1992. Perhe jatkoi yritystoimintaa ja perusti Eero Sjögren Oy:n vuonna 1993. Kalustoksi vaihtuivat vähitellen yhdistelmäajoneuvot.

Vuoden 2004 lopussa yrityksessä tapahtui sukupolvenvaihdos. Jakautumisen jälkeen Eero Sjögren Oy:n yritystoimintaa jatkaa Eero ja Toini Sjögrenin vanhin poika Markku Sjögren perheineen.

Vuoden 2017 alussa aloitettiin toinen sukupolvenvaihdos, jolloin Markun vanhin tytär Brita Sjögren on tullut yritystoimintaan mukaan osakkaaksi. Brita työskentelee vakituisesti yrityksen talous - ja hallintoasioiden parissa. Markku Sjögren jatkaa edelleen yrityksen toimitusjohtajana.

Eero Sjögren Oy:n uudet toimitilat valmistuivat vuonna 2018 Kempeleeseen. Ratsastuskentäntiellä sijaitseva hallirakennus on tällä hetkellä vuokrakäytössä. Yrityksen kotipaikka on edelleen Oulu.

Tänä päivänä yrityksen eri tehtävissä työskentelee jo 30 työntekijää. Eero Sjögren Oy on erikoistunut lämpösäädeltyihin kuljetuksiin.

Eeron muisto elää yhä firman nimessä.

Kalustoa 2012
Eero
Halli
Halli
Halli
Halli